Borstkanker

Na de operatie: pilates voor borstkankerpatiënten

Je hebt een heel heftig traject achter de rug. Na de diagnose borstkanker leefde je van uitslag naar uitslag. Je onderging een amputatie of borstbesparende operatie. Officieel ben je gezond verklaard, maar dat wil niet zeggen dat alles weer is als vroeger. Je hebt ruimte in je hoofd om meer te gaan bewegen of te sporten, maar het vertrouwen in je eigen lichaam is niet meer wat het was. Wat kun je nog wel? Wat niet?

Weer in balans

Viva! Pilates geeft bij Centrum Ont-Moet in Bergen op Zoom Pilateslessen voor vrouwen die na hun borstoperatie weer willen (leren) bewegen. De lessen zijn speciaal gericht op het vergroten van kracht en souplesse van het hele lichaam. Trainer Sandra Riddering geeft extra aandacht aan het gebied rond de schouder en borst.
Sandra volgde in 2016 een Pilatesprogramma van Pink Ribbon. Zij combineert die kennis met haar eigen jarenlange Pilateservaring. “De behandeling van borstkanker kan grote gevolgen hebben voor de beweeglijkheid en kracht van het lichaam. De oefeningen in dit traject versterken de core en de rug. Na een traject van tien lessen zullen mensen zich al soepeler en vitaler voelen. Pilates is bij ook bijzonder geschikt voor het terugbrengen van balans in het lichaam.”

Datum en tijd

Sandra werkt met kleine groepjes zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. De lessen duren een uur en kosten 15 euro. Meld je aan voor een traject van tien lessen of vraag een gratis proefles aan om te proberen. Bij voldoende aanmeldingen starten de lessen op:

maandag 16:30 – 17:30
dinsdag van 10.30 tot 11.30 uur of 16:30 – 17:30
vrijdag van 13:00 – 14:00 uur

Bij meer aanmeldingen start een nieuw traject zodat de groepen klein blijven. Kun je absoluut niet op deze dagen en tijden maar wil je toch graag lessen volgen, neem dan contact op met Viva! Pilates.