Over ons


Sandra Riddering heeft in haar carrière steeds een rol als opleider gehad: eerst in de textielindustrie, later als zwemonderwijzer en nu als pilatesdocent. Ze geniet ervan het leerproces bij mensen te zien, dat ze gaan genieten van iets wat eerst onmogelijk leek.

Van jongs af aan had ze een lichte vorm van scoliose (scheve rug). Als kind had ze daar geen last van, maar de laatste jaren ging ze steeds schever lopen waardoor ze alleen nog maar meer last kreeg van haar rug. Omdat ze altijd zo graag sportte, kostte het haar steeds meer moeite om te bewegen en had ze er minder plezier in. Je hoort vaak dat bewegen goed is, maar je moet er wel plezier in blijven houden.

Uiteindelijk heeft ze een Pilates les genomen en toen wist ze dat ze op de juiste plaats was.

Na verloop van tijd had ik geen last meer van stijfheid in mijn lichaam. Ik genoot weer van bewegen. Door pilates te ervaren kreeg ik een betere bewustwording van mijn lichaam. Meer souplesse resulteerde in vitaliteit van lichaam en geest”.

En dat is precies waar pilates voor staat! Door de verschillende oefeningen ervaar je de kracht van je eigen lichaam. Trainingen verhogen de flexibiliteit en sterkte van je spieren, met name die van je buik en rug."

"Ik geniet als cursisten vertellen dat ze geen last meer hebben van
hun rug. Ze hebben weer vertrouwen in hun lichaam en zijn zich bewust van een juiste lichaamshouding. Ze zijn zich dan bewust van de essentie van de menselijke beweeglijkheid in lichaam en geest.”

Sandra is gediplomeerd Pilatesdocent (Klassieke Pilates Mat Opleiding), Pilates Pink Ribbon Program voor borstkanker, AALO opleiding voor fitnesscentra en Aquasports diploma voor aquarobic en aqua-jogging.

Sinds haar afstuderen volgde Sandra diverse (internationale) bijscholingen in pilates, maar ook in verschillende aanverwante bewegingsmethodes om haar blik te verruimen en te verfrissen, o.a. in Franklin Method, Rachel Hall, en Birthe Brosolat.